Основателят на мултимилиардната технологична компания Cash App, Боб Лий е бил смъртоносно

...
Основателят на мултимилиардната технологична компания Cash App, Боб Лий е бил смъртоносно
Коментари Харесай

Основателят на Cash App е бил убит

Основателят на мултимилиардната софтуерна компания Cash App, Боб Лий е бил смъртоносно намушкан покрай центъра на Сан Франциско във вторник, заяви фамилията му, представено от Би Би Си.

Полицията откри 43-годишен мъж с прободни рани и му оказа помощ, преди по-късно да почине в болница, предава " Дарик ".

Баща му, Рик Лий, удостовери, че синът му, който беше някогашен основен софтуерен шеф в Square, е бил погубен.

Властите в Сан Франциско бяха подложени на критика за реакцията си на вълна от тежки закононарушения през последните години. Последните данни за престъпността демонстрират, че градът е един от най-опасните в Съединени американски щати.

Полицейски чиновници са реагирали на известията за намушкан човек във вторник към 02:35 локално време.

San Francisco Chronicle прегледа фрагменти от камери за видеонаблюдение, които демонстрират Лий да върви по пуста уличка, като че ли търсейки помощ.

Лий е забелязан да се препъва към паркирана кола и да повдига ризата си, с цел да покаже раната си, само че транспортното средство потегля, преди софтуерният бизнесмен да падне на земята.

Полицията разкрила Лий в безсъзнание в квартал Ринкон Хил с две прободни рани в гърдите и почнала да му оказва помощ, преди да го откара в болница, съгласно San Francisco Chronicle.

Бащата на Лий разгласява известие във Фейсбук в сряда, в което се споделя: „ Току-що изгубих най-хубавия си другар, моя наследник Боб Лий, когато той загуби живота си на улицата в Сан Франциско рано сутринта във вторник. “

Лий живееше в Маями, Флорида, само че беше на посещаване в Сан Франциско за лидерска среща и остана да се види с другари, съгласно CBS News.

Тим Оливър Лий, братът на жертвата също разгласява във Фейсбук: " Той в действителност беше най-хубавият от нас. Имах толкоз шанс да израсна с него и се усещам като че ли съм изгубил част от себе си. "

По време на гибелта си Лий е бил основен продуктов шеф на компанията за криптовалута MobileCoin.

„ Той беше великодушно и честно човешко създание, което не заслужаваше да бъде убито “, сподели Бил Бархид, основен изпълнителен шеф на Abra, компания за криптовалута, в Twitter, отбелязвайки, че Лий също е бил татко.

Cash App е основано на смарт телефон приложение за заплащане, което разрешава парични преводи от човек на човек и в този момент коства 40 милиарда $, съгласно Forbes.

От стартирането през 2013 година потребителската му база внезапно се увеличи, достигайки седем милиона дейни консуматори месечно през 2017 година и достигайки до 30 милиона през 2020 година

Смъртта на Лий провокира възобновяване на рецензиите против насилствените закононарушения в калифорнийския град.

Основателят на Tesla и основен изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск отговори също разяснява гибелта на Лий, като написа: „ Насилствените закононарушения в Сан Франциско са ужасяващи и даже нападателите да бъдат хванати, те постоянно биват освобождавани неотложно. “

Данните от 2021 година демонстрират, че жителите там са изправени пред късмет 1 към 16 всяка година да станат жертва на насилствени закононарушения, според Hoover Institution, мозъчен концерн за политически проучвания, което прави града по-опасен от 98% от градовете в Съединени американски щати.

Убийствата са необикновен проблем за Сан Франциско след пандемията.

Имаше 56 убийства в града през 2021 година и 2022 година, а предварителните полицейски данни демонстрират, че до момента тази година в Сан Франциско е имало 12 убийства.

Полицията в Сан Франциско към момента не е идентифицирала обвинен по този случай и не са осъществени арести в настоящото следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР